SIME Consciousness

Sime Consciousness är ett samarbete mellan Stiftelsen Ekskäret och SIME med fokus på medvetet ledarskap, lycka, jag-utveckling och hur vi lever, leker och arbetar i en allt mer komplex värld. 

Se filmen från Sime Consciousness 2016!

Världen förändras och blir allt mer komplex, teknologi ritar om traditionella sanningar i rekordfart och förändring har blivit ett normaltillstånd i det uppkopplade samhället. Ett samhälle där vi verkar bli rikare - men olyckligare. Vi blir friskare - men mer deprimerade. Mer uppkopplade - men allt ensammare. Med en sådan utveckling måste man ifrågasätta om de gamla sanningarna fortfarande fungerar.

Vi tror att vi måste tänka nytt och utmana hur vi arbetar och hur vi mäter framgång. Och istället skapa ett samhälle som är anpassat för våra framtida utmaningar. Vi är övertygade om att det i denna era av paradoxer krävs en ny typ av ledare och bolag, som inte har som affärsidé att exploatera planeten, utan istället förbättra den. Vi tror att vägen till framgång, vårt välmående och en bättre gemensam agenda startar med en inre resa.

Den 31 maj 2016 anordnades den första SIME Consciousness-konferensen på Rival Stockholm. Ola Ahlvarsson guidade publiken och på scen fick vi bl.a. träffa Adam Horowitz, Caroline Stiernstedt Sahlborn, Stefan Einhorn, Alexander Bard, Christina Andersson, Anna Bennich Karlstedt, Jan Artem Henriksson, Annie Wegelius, Tomas Björkman, Hannes Sjöblad, Stella Watkins, Erik Fernholm och Christer Olsson.

Länkar:
Pressmeddelande Den inre resan mot bättre ledarskap - ett nytt eventkoncept
Artikel i DI weekend Mindfulness utan flum