Våra utvalda podcasts

skarin2.jpg
 

Samtal om transformativa förmågor

Under våren har stiftelsens VD Caroline Stiernstedt Sahlborn tillsammans med Veckans Affärers Ulf Skarin (ovan) spelat in en poddserie i fem delar kring de transformativa förmågor vi behöver för öka vår kapacitet att hantera förändring och komplexitet. Avsnitten är cirka 25 min långa och du kan ta del av dem nedan:

1. Självledarskap

I det första avsnittet träffade vi Selfleaders Jan Artem Henriksson och pratade om hur vi i en komplex värld i snabb förändring kan träna på att navigera oss själva med en inre kompass för att bättre leda oss själva och andra. Lyssna på avsnitt 1!

2. Öppenhet

Avsnitt nummer två handlade om öppenhet och vi pratade med forskaren Christin Mellner om förmågan att vara i kontakt med det som är, med ett öppet och nyfiket sinne. Lyssna på avsnitt 2!
 

3. Meningsskapande

I detta avsnitt träffade vi lyckoexperten och 29k's VD Erik Fernholm och pratade om vikten av meningsskapande och att den viktigaste frågan att ställa sig är inte längre ”hur” utan ”varför”. Lyssna på avsnitt 3!

4. Medkänsla

I avsnitt fyra pratade vi med forskaren Christina Andersson om medkänsla - förmågan att möta mig själv och andra med värme, omtanke och ödmjukhet. En viktig förmåga där vår egen självmedkänsla dagligen sätts på prov och kräver sin dagliga dos av träning. Lyssna på avsnitt 4!

5. Perspektivsökande

I avsnitt fem samtalar vi med Anna Ryott, Vice VD på Norrsken, om förmågan till perspektivsökande - att aktivt söka och ta in fler möjliga perspektiv för större förståelse för andra och helheten. Lyssna på avsnitt 5!

 

Podd-lyssna på stiftelsens grundare

I detta avsnitt av podden 'Corporate Unplugged' kan vi lyssna på stiftelsens grundare Tomas Björkman berätta om sina böcker 'The Market Myth', The World We Create' och 'The Nordic Secret'. Lyssna på Corporate Unplugged!