Ön Ekskäret - en unik plats för utvecklande och utforskande möten

Med sin rena enkelhet och exklusivitet erbjuder ön Ekskäret i Stockholms skärgård en unik och kreativ mötesmiljö som är speciellt anpassad för nyfiket utforskande möten, dialog och reflektion. Sedan 2011 bedriver Stiftelsen Ekskäret verksamhet här året runt, både genom egna utforskande möten, kurser och läger, och även genom att anläggningen hyrs ut till företag och organisationer. 

Ön Ekskäret ligger mitt i Äpplarö naturreservat i Stockholms mellanskärgård, ungefär en kilometer norr om Finnhamn och i höjd med Ljusterö.

Ön är tillräckligt stor för att du ska hitta en alldeles egen plats för reflektion och samtidigt lagom liten för nära gemenskap och goda samtal. På Ekskäret finns inga andra besökare än de personer man är där tillsammans med. Det skapar en känsla av samhörighet och ger avskildhet och ro.

På sommarhalvåret fylls ön med ungdomar från organisationen Protus. Under höst, vinter och vår används den för stiftelsens egna möten, utforskande learning labs, helgkurser och andra samskapande möten på olika teman.

Men anläggningen hyrs även ut till grupper och organisationer som vill använda öns unika miljö för ett annorlunda möte.

Här görs stiftelsens vision möjlig

Alla är välkomna att hyra vår ö. Här förlägger stora företag och banker sina ledningsgruppsmöten, men vi välkomnar även mindre företag och grupper för mer personliga och nära möten. Vi har gäster av alla kategorier och åldrar; entreprenörer, elitidrottare, change-makers, politiker, ungdomar med flera.

Av de intäkter som uthyrningsverksamheten genererar, går överskottet till att delfinansiera olika delar av stiftelsens egna verksamheter, exempelvis Protus och våra kurser, och göra dem tillgängliga för alla, oavsett ekonomisk situation. Genom att hyra ut ön Ekskäret får dessa aktiviteter finansiellt stöd och gästerna blir medskapare av stiftelsens vision.

www.on.ekskaret.se kan du läsa mer om hur du bokar, den unika miljön och hur du på bästa sätt kan använda dig av en alldeles egen ö i Stockholms skärgård.

 

Se vår film om kursverksamheten på ön Ekskäret.